Produse din carne
Atelierul lui Călin
Atelierul De Produse Din Carne - Călin Luca
Călin Luca, alături de tatăl său – maestru carmanger din 1972 – au decis să pună bazele unei carmangerii capabilă să ofere clienților săi produse tradiționale din carne, capabile să înglobeze „secretele” gusturilor românești, „condimentate” cu influențele picante maghiare, dar care să fie îmbogățite de dulceața rețetelor săsești din Țara Bârsei.
Din 2009, anul înființării carmangeriei, până în 2019, anul în care Călin a decis să revină definitiv acasă, la Întorsura Buzăului, din Belgia unde a lucrat ca măcelar, acest atelier s-a dotat cu toate cele trebuincioase pentru a produce mezeluri după rețete și tehnologii tradiționale, dar care respectă normativele de siguranță alimentară.
Produsele atelierului de produse din carne sunt afumate cu lemnul oferit din generozitate de Carpații de curbură, ele fiind practic coapte, având o savoare deosebită… Savoarea… din inima muntelui!
”Cât am stat în Belgia, am lucrat și am văzut cum se gestionează un business local de mezeluri… Am văzut lucruri bune, dar și practici mai puțin bune… Toate acestea ajutându-mă să învăț din greșelile și experiența carmangeriilor belgiene.
Permanenta legătură cu familia, dorința tatălui, rigiditatea rețetelor și practicilor din Belgia, m-au determinat să mă întorc acasă, unde alături de tatăl meu, încercăm să dezvoltăm această afacere de familie…
Așa mi-am dat seama că un produs local, autentic, trebuie să îndeplinească trei condiții: să placă clienților oferindu-le acestora o experiență gustativă deosebită, să sprijine crescătorii locali, care ne ofera carne de calitate și să contribuie la transmiterea peste generații a „secretelor” de fabricație din zona noastră, o zonă în care bucătăria maghiară se îmbină armonios cu gusturile românești.” Călin Luca