Proiectul

DEZVOLTAREA ȘI PROMOVAREA LANȚURILOR SCURTE DE APROVIZIONARE CU PRODUSE AGROALIMENTARE LOCALE DIN BAZINUL ÎNTORSUREAN

Animalele

sunt crescute de fermierii locali, membri ai Cooperativei SITA NATURAL

Laptele

muls zilnic este procesat de producatorul local de lactate Productie Milkcom

Carnea

este procesată de două mici carmangerii locale: Impercarm si Silv Carm Com

Îngrășămintele

organice sunt utilizate pentru grădina de legume și zarzavaturi a lui Ioan Ardelean, un mic fermier local

Parteneri

Cooperativa SITA NATURAL

Cooperativa agricolă „Sita Natural” are ca fondatori pe cei aproximativ 240 de fermieri, membri ai Asociației crescătorilor de bovine și a producătorilor de lapte din Sita Buzăului. Laptele și carnea rezultate de la animalele crescute pe pajiștile certificate ecologic, sunt procesate de către producătorul local de lactate – Producție Milkom, si de micile fabrici locale de produse din carne – Măcelăria Onea și Atelierul lui Calin. Suntem furnizori de îngrășăminte organice pentru grădina de legume și zarzavaturi a lui Ioan Ardelean, un mic fermier local.

Producție MILKCOM

Oferim românilor unt, telemea, cașcaval maturat TILSIT și toată gama de lactate, care reușesc să pună în valoare toată bogăția florei spontane a Carpaților de curbură, laptele provenind de la crescătorii de animale din zonă, din Cooperativa „Sita natural”

Măcelăria Onea - IMPERCARM SRL

Suntem o carmangerie care își respectă clienții oferindu-le produse proaspete, condimentate exclusiv cu mirodenii, acestea completând gustul și savoarea date de carnea proaspătă achiziționată de la crescătorii locali.

Grădina de legume – IOAN ARDELEAN

În urmă cu câțiva ani, am dezvoltat o adevărată tehnologie de cultivare a legumelor, capabilă să ofere locuitorilor dea aici legume proaspete, obținute prin metode ecologice, valorificând îngrășămintele organice provenite de la crescătorii locali de animale.

Atelierul lui Calin - SILV CARM COM

Mi-am dat seama că un produs local, autentic, trebuie să îndeplinească trei condiții: să placă clienților, să sprijine crescătorii locali de animale, de la care achizitionam carnea, și să contribuie la transmiterea peste generații a „secretelor” de fabricație din zona noastră, o zonă în care bucătăria maghiară se îmbină armonios cu “gusturile românești"

Stupina HOSU

Aici, la Sita Buzăului, în Carpații de curbură, este greu să faci miere, dar nu imposibil - atâta vreme cât ești devotat albinelor. Prin munca mea, încerc să contribui și eu la revigorarea tradițiilor și la sănătatea oamenilor, mierea fiind mai mult decât un aliment, fiind un leac natural pentru multe boli.